Valitse sivu

Sotureille Lukiolaisten liiton stipendi!

joulu 1, 2020

Tiedote:

Lukiolaisten liiton stipendi (2000€) Lelun Ilmastosotureille 

Studia verkossa -tapahtuma avattiin tänään palkitsemalla aktiivisia, hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä kouluissaan edistäneitä lukiolaisia. Stipendejä saivat Lempäälän lukion Ilmastosoturit-ryhmä, vegaaniruoan puolesta Oulussa kampanjoineet Akseli Köngäs ja Kosma Rönkä, Tampereen lyseon lukion opiskelijakunnassa aktiivisesti toimiva Lilli Matveinen sekä Valkealan lukiossa opiskeleva järjestöaktiivi Taru Nekkula.” 

Keitä ovat Ilmastosoturit? 

Me Ilmastosoturit olemme Lempäälän lukiossa toimiva lähes 70 hengen ryhmä. Ryhmään kuuluu sekä opiskelijoita joka vuosikurssilta että opettajia, jotka vaikuttavat toiminnassa tasavertaisina tekijöinä. Ilmastosoturius ei ole lukiokurssi vaan tapa katsoa maailmaa. Kuka tahansa voi olla Ilmastosoturi! 

Mihin pyrimme? 

Pyrimme levittämään tietoa ilmastonmuutoksesta ja sen hillinnästä painottaen tekojen ja toiveikkuuden merkitystä. Vastuu luonnon tasapainosta on meillä kaikilla, ja jo pienellä panoksella on vaikutusta maailmaan, kun ekologista elämäntapaa vahvistetaan yhteistyön kautta. 

What next? 

Tänään 1.12. Alkaa Ilmastosotureiden Vihreä Joulu –niminen joulukalenteri, jonka arkipäivisin ilmestyvät luukut johdattelevat joulun tunnelmaan ilmastotoivoa jakaen. Sähköiset luukut voi katsoa aina Instagramista. #Vihreäjoulu 

Lisätietoa antavat Sonja Viljamaa (sonja.helea@gmail.com)  ja Martha Nikander (martha.nikander@gmail.com).