Valitse sivu

Kirkkoharrin jouluinen tervehdys!

joulu 16, 2022

Ensinnäkin hienoa, että te nuoret olette kiinnostuneita maapallomme tulevaisuudesta. Hienoa, että olette vastuullisia. Yhdessä voimme ratkaisuillamme varmistaa, että meillä kaikilla on täällä hyvä ja turvallinen tulevaisuus. Niinhän se on, että me kaikki olemme samalla maapallolla ja hengitämme samaa ilmaa. Maapallon tulevaisuus on myös meidän ihmisten tulevaisuus.

Minusta piti isona tulla ihan jotain muuta kuin pappi. Minusta piti tulla työntekijä hotelli ja ravintola-alalle. Elämä valitsi toisin ja koen, että Jumala ohjasi minut tälle kirkon alalle. Koin valaistumiskokemuksen ja sen jälkeen olin varma, että tämä papin työ on minulle se ainoa ja oikea. Uskon johdatukseen, en sattumaan enkä kohtaloon.

Meillä Vesilahden seurakunnassa on ilmastonmuutoksen torjunta otettu huomioon esimerkiksi perustamalla luonnonsuojelualue. Olemme Vesilahden seurakunnassa päättäneet, että noin 20 hehtaarin metsäalue rauhoitetaan luonnonsuojelualueeksi. Lisäksi panostamme metsäomaisuutemme hyvään ja laadukkaaseen hoitoon. Seurakunnassa on vahva pyrkimys hiilineutraaliuteen tietyn ajan sisällä. Kiinteistömenoissa voidaan saavuttaa säästöjä parantamalla energiatehokkuutta, muuttamalla kiinteistöjen lämmitysmuotoa ja lisäämällä kiinteistöautomaatiota. Kirkkohallitus myöntää seurakunnille hiilineutraalisuusavustusta myös vuonna 2023 rakennusten energiatehokkuuden parantamiseen ja fossiilisia energialähteitä käyttävien lämmitysjärjestelmien muutokseen eli fossiilisista polttoaineista luopumiseen. Vesilahden seurakunta päättikin vuoden 2023 investointisuunnitelmassa panostaa kiinteistöjen energiasuunnitelmiin ja niiden toteuttamiseen.

Itse olen karsinut matkustelua, enkä matkusta kuin ns. välttämättömät reissut. Pyrin välttämään lentämistä enkä ajele autolla turhia reissuja. Syön kasvisruokaa ja yritän noudattaa elämässäni ns. kohtuullisuuden periaatetta.

Itse en ole oikeastaan lainkaan jouluihminen, mutta toki olen mahdollistamassa parhaan kykyni mukaan muiden ihmisten joulunviettoa. Itse olen enemmänkin kevätihminen ja minulle pääsiäinen on kirkkovuoden suurin juhla.

Ikimuistoista joulunaikaa teille kaikille… Iloa, Eloa ja Siunauksen Valoa jokaiselle päivälle toivoen KirkkoHarri Vesilahdesta