Valitse sivu

Nuoret soturit opettajia opettamassa CLIMADEMY:ssä

marras 2, 2023

Ma 2.10. Wiltsu ja Miltsu esittelivät englanniksi ilmastosoturitoimintaa neljän maan opettajille ja ilmastotutkijoille Hyytiälän metsäasemalla. CLIMAte change teachers’ acaDEMY (CLIMADEMY):n tarkoituksena on luoda yhteistyöverkosto opettajien kouluttamiseen ilmastonmuutoksen aiheisiin koko Euroopassa, kehittää eurooppalaista ja kansainvälistä opettajien koulutusta ja edistää Euroopan parlamentin koulutuksen tavoitteiden saavuttamista.

Etenkin kreikkalaiset ja italialaiset kemian, fysiikan ja biologian opettajat innostuivat kovasti soturitoiminnasta ja lupasivat aloittaa vastaavaa toimintaa omissa kouluissaan. Hyvää työtä soturit!

Koulutuspäivillä tutkijat kertoivat muun muassa ilmakehän kaasukoostumuksen mittauksista, aerosolien muodostumisprosesseista ja mahdollisuuksista vaikuttaa ilmastoahdistukseen ja muihin negatiivisiin tunteisiin. Opimme muun muassa, miten toiminnan kautta voidaan jopa voimaantua ja kokea iloa, vaikka itse tiedostettu ilmiö olisikin sinällään vaikea. Kuulimme myös, että ilmakehätutkijat uskovat hiilidioksidipitoisuuden kääntyvän laskuun seuraavien vuosikymmenten aikana.