Valitse sivu

Nollapäästöpäivän kisainfo

touko 29, 2024

Lempäälän lukion Ilmastosoturit haastavat yrityksiä, yhdistyksiä ja erilaisia vapaaehtoisryhmiä kertomaan ja kilpailemaan viime vuosien ilmastoteoistaan Nollapäästöpäivän haastekisassa.

Ilmastoteko voi liittyä esimerkiksi yrityksen omien päästöjen vähentämiseen, päästöjä vähentävään yhteistyöhön muiden toimijoiden kanssa tai uuden ilmastomyönteisen tuotteen tai palvelun kehittämiseen ja markkinoille tuontiin. Tai sitten kaveriporukalla toteutettuun ympäristötempaukseen.​

Pääasia on, että kyseessä on konkreettinen ja jo toteutettu toimenpide tai hanke.

Oheisen linkin takaa löytyy Forms-lomake. Käy täyttämässä se viimeistään 30.8.2024!

https://forms.office.com/e/6dF3gZKnv0

Haluamme kuulla teidän tekemistänne ympäristöteoista, kuten esimerkiksi erilaisista kestävän kehityksen investoinneista. Kuvaukseen voi liittää linkin yrityksen sivuille, jossa on tarkempaa tietoa yrityksestä ja sen ympäristövastuullisuudesta.

Forms-kaavakkeessa on esimerkiksi osio, jossa teillä on mahdollisuus valita, millainen vaikutus investoinnillanne tai esimerkiksi hyödykkeellänne, on. Pääsette siis arvioimaan, onko sillä ollut vaikutusta johonkin tai kenties useampiin näistä:

Hiilijalanjälki – omien päästöjen vähentäminen.

Hiilikädenjälki – uudet innovaatiot, tutkimus, tuotteet ja palvelut, jotka pienentävät päästöjä muualla.

Hiilisydämenjälki – hiilineutraalisuuteen pyrkiviä tavoitteita tukevien systeemisten kykyjen, osaamisen, toimenpiteiden ja ajattelu/toimintatapojen muuttaminen. Esim. kun kunta/kaupunki/laajempi ihmisyhteisö pyrkii kannustamaan yksityisiä ihmisiä ekologisesti kestäviin tekoihin/muutoksiin.

Luontojalanjälki – luonnon monimuotoisuuden edistäminen.

On tietysti mahdollista, että innovaationne tai tekonne on niin merkittävä, että pääsette valitsemaan kaikki kohdat!

KISAN KULKU

Kisassa on kolme vaihetta:

  1. Ensimmäisessä vaiheessa (1.6.-30.8.) toimijat ilmoittautuvat kisaan.
  2. Asiantuntijaraati, johon kuuluu yritys- ja yliopistokentän kestävän kehityksen asiantuntijoita, arvioi kisailijat ja valitsee jatkoon menevän ryhmän.
  3. Kolmen koulun opiskelijat valitsevat äänestämällä finalistiryhmien parhaat!

Haastekisan voittaja julkistetaan Lempäälän Virta-kampuksen gaalassa perjantaina 20.9.

TULKAA MUKAAN JA HAASTAKAA MUITAKIN TOIMIJOITA!

Tapahtumaa ovat järjestämässä:

Lempäälän ja Tampereen seurakunnat, Tampereen seudun ilmastokumppanit, Tampereen kaupunki & Business Tampere, Lempäälän kunta ja Business Lempäälä, Helsingin yliopisto, sekä Climate Leadership Coalition CLC.