Valitse sivu

TIEDOTE: Ilmastosoturit keräävät lempääläläisiltä ilmastotekoja!

maalis 22, 2022

Ilmastosoturitoiminta käynnistyi Lempäälän lukiossa syksyllä 2018 vastauksena nuorten keskuudessa aistittuun ympäristöhuoleen.  
 
Ryhmän toiminnan kantavana ajatuksena on keskittyä konkreettisiin ilmasto- ja ympäristötekoihin.  
Ilmastosoturit ovat esimerkiksi  

  • luoneet Virta-kampukselle ruokahävikkiryhmän, jonka ansiosta 800 ihmisen yksikössä hävikki on olematonta 
  • huolehtineet lajittelu- ja kierrätysasioista 
  • keränneet roskia 
  • koonneet ympäristöaiheista tietoa eri somekanaviin  
  • tehneet noin viisikymmentä kouluvierailua ympäri maan  

Ryhmä on saanut tunnustuspalkintoja Lukiolaisten liitolta, ympäristöjärjestöiltä ja kunta-alan toimijoilta. Tärkein asia kuitenkin on ollut se, että tutkimustemme mukaan Soturitoimintaan osallistumisen ansiosta nuorten ympäristöhuoli on vähentynyt.    

Tällä hetkellä Ilmastosoturitoiminta on vakiintunut olennaiseksi osaksi lukiomme koulukulttuuria 
 
Ryhmään kuuluu jo noin kuudesosa lukiomme opiskelijoista. Toiminta on niin poikkeuksellista, että siitä on tehty useita yliopistoalan tutkimuksia, kuten esimerkiksi parhaillaan käynnissä oleva nuorten ilmastotoimijuutta tutkiva kansainvälinen CCC Catapult -hanke. 

Soturitoiminnassa olennaista eivät ole sanat vaan teot. Siksi Soturit eivät ryhmänä osallistu mielenosoituksiin, vaan keskittyvät asioihin, joissa voidaan tarttua toimeen. Soturien esimerkki haastaa myös vanhemmat sukupolvet tekemään hyviä ilmastotekoja.  

Earth Hour  
 
Earth Hour on ympäristöjärjestö WWF:n järjestämä maailmanlaajuinen kaikille avoin ja ilmainen ympäristötapahtuma, jossa jokainen voi puolustaa luontoa ja ilmastoa. Lempäälän kunta osallistuu Earth Hour -tapahtumaan haastamalla henkilöstön ja kuntalaiset sammuttamaan kodeista turhat valot 26.3. klo 20.30–21.30 ja keräämällä kuntalaisilta, yrityksiltä ja yhteisöiltä ilmastotekoja.  

Me Ilmastosoturit olemme ylpeitä lempääläläisiä ja haluamme innostaa ja haastaa kaikki kuntalaiset osallistumaan Earth Hour -tapahtumaan. Käy katsomassa Lempäälän kunnan hienoja Hiilineutraali Lempäälä 2030 -sivuja: https://www.lempaala.fi/asuminen-ja-ymparisto/ymparisto-ja-luonto/hiilineutraali-lempaala-2030/ 

Muista: teot synnyttävät toivoa!  
 
Lisätiedot Ilmastosotureista: www.ilmastosoturit.fi 

Earth Hour 2022 Lempäälässä: lempaala.fi/earthhour 

Ilmoita ilmastoteot: www.lempaala.fi/asuminen-ja-ymparisto/ymparisto-ja-luonto/hiilineutraali-lempaala-2030/ilmastoteot/